Aflossingsvrije hypotheek

Een andere en ook wat recentere vorm van hypotheek is een aflossingsvrije hypotheek. Het verschil met een klassieke hypotheek is dat er alleen een maandelijks bedrag betaald moet worden voor de rente van het geleende bedrag.

Het voordeel hiervan is dat u maandelijks te maken heeft met lagere lasten maar als nadeel betekend het ook dat u niets van het verschuldigde bedrag af kan lossen.

In veel gevallen is het bedrag dat u kunt lenen ook niet zo hoog dan bij een van de klassieke vormen van een hypotheek. De executiewaarde van uw huis zal in grote lijnen bepalen wat voor een bedrag dat u maximaal kunt lenen.

Afhankelijk van de bank die u kiest zijn er mogelijkheden beschikbaar om een gedeelte van de lening terug te betalen. Vaak is dit een percentage van de lening dat u maximaal kunt aflossen voor dat jaar.

Wanneer de waarde van uw huis vele malen hoger ligt als de aankoop prijs is het wellicht interessant om het huis te gebruiken om uw pensioen veilig te stellen. Dat is en blijft wel riskant omdat door de economische crisis de huizenmarkt op zijn gat ligt.