Lineaire hypotheek

Een van de hypotheekvormen die inmiddels al een hele tijd bestaan is de lineaire hypotheek. Bij deze hypotheek word er een bedrag afgesproken dat in een bepaalde looptijd afgelost zal moeten worden.

Aan het begin van deze hypotheek zijn de maandelijkse lasten van de hypotheek het hoogste, u heeft nog een groot bedrag open staan en over dat bedrag word er een rente bedrag gerekend. Vanzelfsprekend is dat als de restschuld van de hypotheek lager word u ook lagere maandelijkse lasten gaat dragen.

Bij afsluiting van deze hypotheek word er vooraf met de verstrekker overleg gedaan over het rentepercentage dat u moet betalen over de openstaande schuld. Een aanrader van onze kant is om voor het afsluiten goed te bekijken welke aanbieder voor u de voordeligste rente heeft. Geld lenen is vergelijken, hoe beter dat u het aanbod van verschillende aanbieders vergelijkt hoe meer rendement u uit een hypotheek kunt halen.

Heeft u aan de hand van deze uitleg nog vragen? Stuur dan via het contact formulier u vraag in en wij zullen deze zo snel mogelijk behandelen!